Wednesday, February 22, 2012

segalanya Dia yang tentukan




xtaw nk bermule dari mane sbnrnye...mmm....ok...first of all....Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang,
segale keresahan,kekalutan,ketakutan,kegundahan segale 'ke' tlh terjawab....alhamdulilah....aku hanye nk berkongsi dgn sahabat semua..
ape yg tlh aku rasai perjalanan yg pjg sepjg tempoh ni...rezeki tu milik Allah hanye tinggal untuk kite mencari dan terus berusahe,
aku telah selamat di ijab kabul tamatkan   tamatkan diploma civil eng selma 3tahun kat Uitm penang..hanye diploma da mkan mase 3tahun..umur da 22tahun baru nk start smbg degree..bile nk smbg ijazah..nk kawin lagi...=p
kwn2 laen da selmat abis 1sem..kirenya aku da lewat 1semeste..

aku bukan jenis tergolong dlm manusia yg bijak pandai...sbb bagi aku ade org yg mmg Allah bg kelebihan pde die , tp ini xbermksd 
kte xbole jdi bijak pandai cumenye usahe tu harus seiring utk kte mencapai matlamat tu..sape usaha lebih die dpt lebih...jd aku 
kategori usaha lebih dpt lebih...usahe aku kne lbh utk aku phm sesuatu bnde...jadi teruskan berusahe..;)

lps spm dgn berbekal result 4A 6B ak diterima masuk Uitm..time tu matrik pon aku dpt.alhmdlh...syukur..rezeki dri Dia...hati berbelah bg..mak bpk cdgkn gi uitm aku plak nk gi matrik..tp aku yakinkan diri,aku pilih uitm..lps abs diploma ku sangkekan panas hingge ke ptg tp ujan ditgh hari..(xleh pki ayt tol ayt ni,ujan kan rahmat tuhan..alhmdlh la kn)..aku disahkan mengandung  
xdpt smbg degree,persaingan yg melampau mungkin...dan mungkin ats kesilapan diri sendiri...xstdy mati matian utk dpt result bgs..time tu kecewenye xdpt digambrkan..mcm2 dlm kepale nie..ape aku nk wat nie?? seolah2 ase br terhantok kt dinding..
lame jgk nk pulihkn semgt tu blek..tp xpew...aku redha...terime segalenye dgn tenang...aku pon gi kje dgn mkcik aku 
sementre nk tggu rayuan uitm dibuka...bile rayuan da dibuka utk 2nd intake kali KEDUA aku kecewe nk mampos...ya allah..ase kecewe aku tu xdpt nk dibygkan...rayuan nie pon aku xdpt..mmbr aku pointer rendah dri aku dpt...utk elak syaitan hasut bukan2 utk elak syaitan tnmkn benci kt kwn ak..cpt2 aku istifar..ingt tuhan...tu REZEKI die...ade REZEKI utk kau ika...tp kali ni aku xleh dok diam...aku usahe..aku mtk tlg kwn aku,ain..
bawak aku gi uitm ..bhgian pegmbilan pljr...jmpe org kt sne..Allah temukan aku dgn seorg hmbe Allah ni..diingtkan disini aku dan encik ni xde kne mengene antr idop dan yg da xde..die manusia biase sme seperti aku..dan aku hanye berusahe ape yg ptut....da selesai segle urusan kat sne ...aku tawakal aku redha......doa yg ku panjatkan..harapan yg aku sandarkan...
SYUKUR ALHAMDULILAH.....semuanya ketentuan Dia..usahe aku berbaloi...aku diber peluang utk sambung belajar ke peringkat seterusnye..



SURAT
TAWARAN PENERAPAN
Bahagian Pengambilan Pelajar
Universiti Teknologi MARA

40450, Shah Alam Selangor
Tel: (603)5544 3164 Faks: (603) 5544 3170

Mengubah Destini Anak Bangsa
SITI NOORAZLINA ZULAIKA BT ISHEAK
NO 38 JLN KJ 1A/3, KUNDANG JAYA,

48020, RAWANG
SELANGOR
No Pelajar:
2011195081 
No Kad Pengenalan:
900809105602 
Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program di UiTM:
Program:
EC221
Sepenuh Masa
SARJANA MUDA KEJURUTERAAN (KEPUJIAN) AWAM (INFRASTRUKTUR)
FAKULTI KEJURUTERAAN AWAM
Semester:Semester 2 2011/2012 
Kampus:P - UiTM Kampus Bukit Mertajam 
UITM KAMPUS BUKIT MERTAJAM
13500 PERMATANG PAUH, PULAU PINANG

ini baru dugaan belajar...mcm2 lagi ujian yg Allah bole bgi,mcm2 dugaan Allah bole  bagi kat hamba2Nya utk menguji sejauh mane kite nie ingat Dia..
jangan sesekali putus ase...selagi kau bole bernafas..jgn berhenti berusahe...aku nak kongsi kat sini...
firman Allah..
'jika Allah menolong kamu,maka tiada ada orang yg dpt mengalahkan kamu;jika Allah membiarkan kamu(tanpa memberi pertolongan),maka siapakahgerangan yg dpt menolong kamu(selain) dari Allah? oleh itu,hendaklah kepada Allah shaja org2 mukmin bertawakal'


mintak tolong allah....rayu kat Dia...sbb ape...pade Dia lah sbnrnye kite kne mengharapkan pertolongan...Allah sentiase 
ade dgn org2 yg sabar...

jadi,pade sahabat2 adek2 yg kt luar yg blm diberi peluang...SABAR...DOA..USAHA...insyaallah.....ade rzeki 1ari nnt...


















3 comments:

Abdul Rahman said...

tahniah!!!...=) ape3 pon rezeki ada dimana2 cuma cepat ngn lambat jep...baru je balik 2 hari lepas dari uitm penang..hehehe

Nurnadiyah Ruslan said...

ika..kite pun xdpt degree..tp salah kite sendiri jgk..org uitm ckp kite x hantar borg..xtau la..wallahualam..redha jela..pas ni insyaAllah ad rezeki..

hanieycahaya said...

ika cyg :)...tahniah dpt smbng blajar.arap x lmbt la wish ni..kat penang lgi la nmpknye eh..good luck nnt blajar kat penang tu..take care.syg kmu.rndu kmu..:)