Tuesday, August 9, 2011

Ade Lagi x Lelaki mcm nie..?;)

 s
  DA BAPE KALI AKU ULANG LGU NIE ARI NIE PON AKU XTHU,XTERKIRE,,;)





=)
da lme entry dok diam dlm list edit post tp xpost2 pon...=p,
aku xpnh menetapkan ape2 specific ciri pon utk bkl 'kepala keluarga' aku nt, kau senaraikan 10 ciri Mr.Right sekli pon tp klu da tertulis 1 ciri pon xkne kau nk kate ape kn....tp klu kau da keras kepala nk jgk cari mr right kau aku nk kate pew..hak kau kot,
....tp ingt la pesanan penaja nie kte xsemestinye  akan dpt ape yg kite nk,kte akan dpt ape yg kite perlu shje,,think about it...;)
....aku xthu la wujud lagi kew x lelaki sejati dlm dunia nie lagi,disaat dunia melalui fasa dunia akhir zaman..dimana pempuan lebih ramai dari lelaki..itu hakikat....aku pnh terpikir kot spelah suami aku?ape die buat skrg? da solat ke die?puasa x dia ari nie? cm mne rupa die?huh! pnoh persoalan yg xtercapai akal mu..;)



aku xthu la knp aku sgt tersentuh tgk lelaki yg dkt hatinye pada masjid=),mksdnye lelaki yg menghadirkan diri utk same2 solat jemaah di surau atau masjid....aku rse mcm respect abs....kerana tanggungjwb seorg lelaki cukup besar dan berat berbanding wanita dan bagi aku bukan kesempurnaan yg dicari oleh sang puteri tp mencari sang putera yg dpt menenangkan hati saat dugaan dtg bertimpa,disaat diri kesedihan...



aku suke tye soalan nie kt kwn2 aku..'beb..kau pnh x imamkan solat?'
;),,rata2nye..ade yg pnh ade yg x....
lelaki yg bole IMAMKAN SOLAT;).. agak2 ade yg bole jdi imam utk solat terawih..?? ting tong!;)sejuk hati mak2 mentue kt dunia nie tgk anak menantu die jadi imam....









suami PENYAYANG ,mcm bapak aku..alalalaala...skit punye sweet kot tgk para bapak bermanja manjaan dgn anak2 dorg....maen guli sekali,sikatkan rmbut ank ptung ank die,tgk detective conan sesame...argghh! sumpah comeL..=D



kau tgk nie,,xtaw la anak die kew x..









bakal suamiku....ape khabar imammu hari ini...?? semoga kite dipertemukan 1 hari nnt...





peganglah kate2 nie,,'lelaki yg baik utk perempuan yg baik,pempuan yg baik utk lelaki yg baik'...
no worries! itu janji Allah

6 comments:

GMS said...

yup! surah annur ayat 26. lelaki2 yg baik utk perempuan2 yg baik. dan begitu juga sebaliknya.. mmg no worries. Allah yg janji. bukan manusia yg faqir.

sebenarnya yg idealistik tu jarang ditemui. so kita be realistic je la. Jangan sibuk mencari nak mcm tu mcm ni.. sebaiknya kita menjadi. jadi spt itu n ini.. sbb Allah da janji yg perempuan yg baik utk lelaki yg baik.

kita nak suami soleh? kita dulu proaktif jadi wanita solehah. apapun, put Allah upon everything.

nice blog my fwen!

Azlina ishAk said...

;),tq my pren..

firdausmuhammad said...

Salam ziarah..

Bagus pendirian dan kata-kata nasihat tu..

teruskan istiqamah mencari Redha-NYA,insyaAllah Allah akan sentiasa bersama, dan PASTI akan menentukan taqdir yg TERBAIK tuk kita.. YAKINLAH !!

Teruskan usaha mu wahai pemudi :D

zaty luvlianncezzz said...

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

adan said...

as salam.. 1st time singgah sini..
suka dengan entri anda..

apa yg penting ialah lelaki yg boleh membimbing dan mengimamkan solat isteri..

salam kenal..

Azlina ishAk said...

=) terime kasih adan....